Kategorier
Stockholm

En härlig sort

Måndag och påsklov. En liten andhämtningspaus för både barn och personal. Ett lugnare tempo helt enkelt. Färre barn och ingen skola/förskola, bara fritids. Börjar tidigare och slutar därför tidigare vilket ger tid till gatufoto efter jobbet. Är mer intresserad av stockholmsk vardag än helg. Och jag hinner stanna vid Slussen och plåta.

Tomten måste få sig en kram så han fixar klapparna till jul, men lillbrorsan hajar inte det utan har annat i sikte. Ingen märkvärdig bild annars.

Slår mig att jag oftast är rätt nöjd med mina barnbilder. Ungar gör saker som är roliga, medan vuxna vet att behärska sig till ett stramare beteende.

Mina elever kollar gärna vad det står för nummer underst på deras mjölkglas och jämför med varandra. Den här tjejen har annat i kikaren.

Gick med i Moderna Museets vänner á 480:- för ett år. Det motsvarar fem besök så det går som minst jämt upp. 10% på böcker bland annat. Och några köpvärda böcker lär jag absolut hitta där.

I den här bilden gillar jag kompositionen och att tjejerna interagerar medan lillebror hittat nå´t kul mellan kullerstenarna.

Tv-sporten visade några sköna segerintervjuer från SM-finalerna som nu duggar tätt. ”… så mycket skit har vi gått genom!” ”Vad är det för skit ni har gått genom?” ”Dödsfall, korsbandsskador, folk har blivit bitna av hundar. Allt! Allt!

Ställde mig också i kön för Fuji finepix 100. Få se när jag får den. Kön lär vara lång och affärens tilldelning kanske inte täcker efterfrågan vid första leveransen. Men före Manchester vill jag ha den!

Länken: intervju med Bruce Davidson. Finns fler intervjuer att kolla där, 135street.com.

 

 

6 svar på ”En härlig sort”

Påskveckan är den bästa på hela året! Vare sig man jobbar eller är ledig. Ofta fint vårväder, alltid långa ljusa dagar, stressfri.
Om du vill hitta vuxna som är lika lättplåtade som barn, så prova på en boulebana (finns även inomhusbanor öppna året om.) Riktigt rolig fotografering!

Trevlig påsk! /Thomas

Nja, circus är inte min melodi. Sitta i publiken, avskild från det man plåtar, det är svårt att få bra bilder då. Men såklart, om man får komma innanför kulisserna är det säkert kanon.

Mary Ellen Mark plåtade cirkusar bl a i Vietnam, och kom just bakom kulisserna och nära inpå cirkusartisterna och deras djur. Själva föreställningen är nog inget särskilt ur fotosynpunkt.

Stängt för kommentering.