Kategorier
Stockholm

Nya tag, eller?

Har som jag tidigare nämnt kollat genom mitt bildarkiv och hittat bilder som jag, med min nytillägnade bildsyn, omvärderat. Riktigt kul att hitta dessa bilder som jag tagit för mer än ett år sedan och som jag nu kan hitta ett bildspråk i som är närmare mina nuvarande referenser och preferenser. Hur nu det gick till. Ni som regelbundet följer den här bloggen vet vad jag menar, andra intresserade kan leta sig tillbaka. Det syns inte alltid i de bilder jag visar, för de spretar fortfarande rätt vilt. Men jag droppar ju namn här och var på fotografer jag gillar, och böckerna jag köper är ju också en fingervisning. ”Street Seen” är fortfarande en källa till inspiration. Skulle någon läsare önska en boklista så säg till.

En bra gatufotodag kan man hitta lite bisarra inslag som mannen med cykeln. Varför har han en lapp tejpad över munnen, behövde han ett munskydd borde det ju vara mer praktiskt att införskaffa. Har en bild bara på cykelmannen men gillar denna bättre då man får kolla lite i denna annars triviala bild innan man hittar honom.

Funderar på att bara ägna mig åt den här bloggen ett tag trots att få hittar hit. Gillar inte riktigt hur FS/GF påverkar mig åt mainstreamhållet. Har ett par bloggar till att ägna mig åt, inte minst att göra dem kända. Det får bli nästa utmaning!

En bild som jag tycker visar viss släktskap med mycket av fotografin i ”Street Seen”. Dels Lenin i höger förgrund, tills den underliga blicken och minnen hos kvinnan. Kanske inte det lysande ansiktet på mittentröjan., det får man på köpet. Men knappast en bild för gatufotopoolen.

Kan kanske jobba mer med texterna. Även om för mig bilderna är viktigast skadar det ju inte om texten är det också. Rotar ju runt på nätet efter relevanta synpunkter på fotografi i allmänhet och gatufotografi i synnerhet. Och kollar jag upp länkarna på den här bloggen finner jag också en hel del intressant. Tar jag en paus från FS/GF bör jag ha tid och ork att kolla andra källor, och visa på dem för er.

Och eftersom det handlar lite om ”vimmel” här får ni en länk redan nu: Peter Funchs ”Amsterdam stories”. Kanonbra vimmelbilder om ni frågar mig!

Och kommentera gärna, det är uppåtpuffar som i vissa stunder behövs mer än annars.

6 svar på ”Nya tag, eller?”

Apropå nya tag, eller?
Själv har jag tappat en del av orken med fotograferandet och kommenterandet, då mycket annat har tagit plats i min vardag. Men när jag kollar dina alster, så känns det ändå att det är dags för en uppryckning.
Mannen med tejplappen för mun kan ju förundras över. Annars gillar jag andra bilden med dess olika blickar. Kvinnans blick ger mig nästan gåshud. Bilden tycker jag helt klart har en given plats gatufotopoolen.
Ha en bra påskvecka.
Sven

Kan förstå dig. Måste vara en jobbig sits. Å andra sidan kan fotograferandet vara ett sätt att ändå för en stund tänka på annat.
Beträffande bilderna tycker jag igen, är inne i en sådan period igen, att gatufotopoolen är förbannat seg. Att det är en viss sorts bilder som får de många kommentarererna. Och det är inte min sort.
Men kul att du gillade dessa som jag tycker är rätt mycket gatufoto, som jag ser gatufoto.
Ha en bra påskvecka själv.

Det är lätt att bli trött på GF-poolen ibland, Matti. Jag genomlider nu min andra stora apativåg, med väldigt lite tolerans för tråkiga upprepningar, plankningar och ”me to”-bilder där. Så jobbigt att jag inte orkar vada igenom allt för att vaska fram de bilder som trots allt har något eget i sig.

När det gäller din blogg, så tror jag det kan vara helt rätt att foka på en av dem, och då är det väl roligare att köra utanför bubblan, va? Att man sen inte får så mycket kommentarer är något man får gilla – generellt är det ju inte många av de som besöker en som faktiskt skriver något.

Här kommer lite chocksiffror från min egen blogg:
– Antal sidvisningar i mars: 2 322 st
– Antal kommentarer under samma period: 30 st (inklusive mina svar)

Det ska fan vara konstnär.

/Jimmy
Ey: Jag ser stor potential i den här typen av bilder du visar. Antagligen tar det en massa skott innan man får en full ram där allt stämmer, men jag tror det kan bli riktigt tunga bilder när de sitter. Cykelmannen är ju en helspännande detalj, tex.

Ja, det ska fan vara konstnär! Så sant! 🙂 Håller med dig fullständigt betr GF, med få undantag. Hoppas kunna hålla mig därifrån, hittills har det inte gått. Men bilderna där stör mer än de ger.
Ibland är det nästan skönt att köra sina grejer och veta att det inte kommer att generera några kommentarer. Och jag har inte alls dina besökssiffror så min blogg är smalare än din. Och det är väl den här som jag fokuserar på. Utan att lägga ner så himla mycket tid eller jobb på den.
Frågan är vad man gör när bilden sitter, den här typen av gatufoto är ju inte det som går hem i GF.

När man känner att bilden sitter är det bara att brista ut i sång. Sen går man ut och jagar en ännu bättre.

/Jimmy
”min blogg är smalare än din”
– Amenhallåvafan, påstår du att du är mer konstnär än jag!? 😉

Stängt för kommentering.