Kategorier
Stockholm

Vårspanaren

Har inte sett sädesärla än, men väl nässelfjäril, tussilago och båda vårsipporna. Och det är vårvarmt så jag har kunnat byta till en tunnare jacka.

I dag är jag för trött efter en tidig morgon att jag inte alls orkar med något gatufoto på vägen hem. I morgon eftermiddag är planen att ta en titt på Moderna Museets fotoutställning, vad den nu hette. Juste det: ”En annan historia: Se världen”.

På hemvägen ska jag hämta ”The Jazz Loft Project” av W. Eugene Smith. Kollar annars Mary Ellen Marks bilder efter att ha läst Charles Hagens text om henne. Parallellt läser jag Laura Restrepos ”Leoparden i solen” och ”Urban Safari” av Bobo Karlsson. Keith Richards memoarer väntar. (Mary Ellen Mark är en suverän fotojournalist! Ni måste se hennes fotografier!)

Varför denna läsiver? Dels vill jag berika mig, dels vill jag inte vara historielös som gatufotograf.

4 svar på ”Vårspanaren”

Historielös är just så jag känner mig. Trött är jag också. Datorn är fullproppad med bilder så nu måste rensas. Ett annat måste är att se till att den gamla datorn åker ut från 10-åringens rum efter skrämmande föreläsning ” Barn och internet”. Det kanske är alla måsten som tröttar ut mig! Ett måste som inte tröttar ut är dock att läsa denna blogg. Ha det /Mirja

Det är en hel del bilder som går igen, som är efterapningar, och det är kul att känna igen dem så man vet vem som äras bör.
Det går väl att begränsa barns datoranvändande? Tekniskt alltså? Antar att du vill ha koll, dvs inte låta barnet sitta själv på sitt rum och t ex surfa.

Jag har nog varit VÄLDIGT blåögd.. Nu tror jag inte att sonen har gjort annat än att kolla på Ed Eddn Eddy på youtube, men efter vad jag hörde och såg på föreläsningen om barn och internet så åker datorn nu ut i vardagsrummet. Vad mycket lättare det var i Kina. Barnen levde som i en liten skyddsbubbla som nu är borta. Ha det /Mirja

Ja, det finns ju spel där de köper grejer till spelet för riktiga pengar. Och rätt som det är har han en kompis som vet lite mer och lär ut mer tveksamma tricks. Tack för att du tog dig tid att kolla genom mina blogginlägg. Ha det kanon!

Stängt för kommentering.