Kategorier
Stockholm

Trängsel?

Skrev ju senast om sinande trafikströmmar under sommaren. Läser om infrastrukturministerns idéer om att låta både cyklister och bilar svänga höger mot rött, för att lätta på trafiktrycket. En kommentar tyckte jag var spot on, signaturen ”T”: ”Sanningen är den att det inte finns någon trängsel. För hur kan man kalla det för trängsel när det sitter en ensam person i en bil med plats för fem? De som verkligen får trängas är kollektivresenärerna där många inte ens har någonstans att sitta i rusningstid.”

Alla har inte alltid kul

Kanske är de dryga tvåtusen jag just betalat för nytt 90-dagars kort på SL att betrakta som ett slags omvänd ”trängselskatt”? Några tillfrågade säger att lösningen är fler stora trafikleder, andra att kollektivtrafiken bör byggas ut. Minns några ursprungsbefolkningar som när de bestämde något tänkte att beslutet skulle hålla i sju generationer, typ hållbar utveckling.

Nu ska jag strax ut i trafiken och ta  mig till jobbet.

PS. Tack Claes för ditt stillsamma påpekande att jag råkade publicera ett ofärdigt utkast 🙂 DS.

2 svar på ”Trängsel?”

Visst, men tack ändå 🙂
Jag är inte riktigt där än, men det kommer nog: att jag låter läsarna fylla i själva. Först texten, sen får ni fylla i bilden också. Då borde alla bli nöjda med vad de (inte) ser 🙂

Stängt för kommentering.