Kategorier
Stockholm

Oidipuskomplex? *

Försöker hinna läsa ut biografin om Tom Waits och tränar samtidigt på engelskan. Det finns några kopplingar till fotografin även här. Så klart! Dels utgör ett av Anders Petersens fotografier från Café Lehmitz omslaget till Waits ”Raindogs”, och i filmen”Candy Mountain” (1987) spelar Tom Waits rikemanssnubben Al Silk. Filmen regisserades av Robert Frank, Samme Robert Frank som gjorde sig ett stort namn som fotograf med boken ”the Americans”.

Precis som när jag läste biografin om Keith Richards, är det kul med namedroppingen. Särskilt om man känner igen artisterna som omnämns. Bland några som poppar upp då och då finner vi Captain Beefheart och Los Lobos.

Sålde ett ex av min bok i går. Kom kanske upp i tvåsiffrigt antal sålda därmed, har ingen superkoll. Har tre kvar hemma om någon känner sig sugen. Som present kanske? 450 bagis.

* Oidipuskomplex

Nu fick ni en massa länkar hit och dit. Gör som ni vill med dem.