Kategorier
Manchester

Manchester #8 – Världens ände

World´s end” skriker rubrikerna, ”Hacked to death”. Media översvämmas av the News of the World-skandalen med hackade telefoner och röstsvar. Nu ska den 168-åriga bästsäljaren läggas ner.

Är det här de bor, News of the World-journalisterna?

Börjar dagen med ett besök på Museum of Science and Industry. Kortfattat en mix av Tekniska och Spårvagnsmuseet i Stockholm. Hos oss finns däremot ingen Liverpool station, världens första järnvägsstation för passagerartrafik, nu en del av museet. Självklart visas bomullshanteringens alla maskiner, som fungerar, från bomullsbal till tråd, färdig att vävas till tyg. Det är ju tegelbyggnaderna som en gång rymde alla dessa massor av maskiner och magasinen för såväl råvara in som färdiga produkter ut, som fortfarande dominerar stadsbilden. Numer med annat innehåll. Tycker det är bra att byggnadsminnen bevaras på detta sätt.

Solorökare 

Besöker butiken Real Camera Company. Butiken heter så för att de säljer moderna kameror som Canon och Nikon 🙂 Därtill finns här begagnade kameror, Leica, Bronica, Zorkij, Rolleiflex, Bessa, Zeiss Ikon, Vitessa, Minox med flera. De ser min X100 och vi pratar en stund om den. Jag får känna på en Leica M6. Tung rackare! Trevligt ställe med trevlig personal!

En bedårande liten varelse som jag får tillåtelse av fadern att fota. Dessvärre har inställningarna rubbats när jag  la ner kameran i väskan eller när jag tar upp den och jag får ingen mer chans.

Manchester Art Gallery får sig en snabbtitt. Några schyssta foton, någon tavla av Lowry, men annars inte min period av konsthistorien. En intressant detalj är att många av manchestermuseerna har en ”feedback wall”. Besökarna kan på små lappar skriva ner sina intryck av besöket och sätta upp dem på en vägg. ”Merci beaucoup! C´est vraimant belle! J´adore les images de Lowry!” ”Manchester is the centre of the universe!” ”Bob the builder”, för att nämna några.

Taxi

Åskan mullrar sig förbi hustak och skorstenar, jag plockar upp Knaussgårds ”Min kamp” och fortsätter läsa. Bra, om ni frågar mig.

4 svar på ”Manchester #8 – Världens ände”

Gillar solorökaren i sin litenhet bland de stora byggnaderna, en liten vit prick bland det mörka.
Hälsar /Claes 🙂

Kan inte annat än att säga. Vad jag älskar bilden med mannen som ska in i taxin… Det är ju precis som jag… /Mirja

Stängt för kommentering.