Kategorier
Stockholm

Perspektiv

I dag får jag nog ta mig samman och ge mig ut i sommarvärmen. Tänker mig några timmar i klorofyllet och sen lite shopping på hemvägen. Om jag pallar. Gillar inte när jag inte kan ha jackan på mig. Den är min kameraväska, båda mina Fujikameror får plats i fickorna och finns då nära till hands när jag ser något jag vill göra en bild av. Gillar inte att behöva rota i väska eller ryggsäck efter kameran.

Och vem vet, det kan bli en pilsner i solen nånstans på stan.


1. Pascal Soriot, Astra Zeneca

Allra högst upp i löneligan återfinns ännu ett halvsvenskt bolag, den globala läkemedelsjätten Astra Zeneca som är noterad både i Stockholm och London. Vd:n Pascal Soriot har en ersättning som fullkomligt utklassar konkurrenterna i Sverige: svårfattbara 130 697 000 kronor för 2018. Det är nästan 11 miljoner kronor i månaden. Eller, 358 000 om dagen. Det är inte långt efter en svensk genomsnittlig årslön, på drygt 400 000 om året (visserligen en siffra för 2017, enligt SCB:s statistik). 

Om vi föreställer oss att Soriot bara sover sex timmar per natt och jobbar varenda sekund under resten av dygnet – vilket han förstås inte gör – innebär det att han har en timlön på runt 20 000 kronor. Känn på den.

Rädda Barnens nya rapport visar att minst 5 390 barn är hemlösa i Sveriges största kommuner. Organisationen konstaterar också att antalet barnfamiljer utan eget hem ökar rejält.

Perspektiv!

https://innercollectormoonposts.tumblr.com/post/185405737657
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Perspektiv”

Om vi inte hade en del rikare skulle inte samhället gå runt. Fast nu har de blivit onödigt rika, särskilt om de inte använder pengar till att investera i att världen ska bli bättre. Ja, nu har det blivit så att några få äger hela världen.

Bra väder för jackan och dig.

Stängt för kommentering.